Jak zdjąć tylna klape?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • miszka_p
    Classic
    • 2013
    • 8

Jak zdjąć tylna klape?

Zamieszczone przez mati160
    Zapytaj może ma jeszcze jakieś na zbyciu w twoim kolorze
    pytałem, pytałem i nie tylko jego - tak jak pisałem albo "delikatnie" peknięty albo cena z kosmosu (prawie równa nówce)
    ale szukam i w końcu pewnie znajdę
  • bdhpl
    Classic
    • 2011
    • 20

Jak zdjąć tylna klape?

Jak wypiąć wiązke kabli która wychodzi z klapy tylnej w octavii II

Kupilem druga klape, jednak w niej jest ucieta wiazka zaraz za tym gumową osłoną. Czy w środku w klapie jest jakaś kostka?

Komentarz

• kowal 2002
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 5161

bdhpl, dwie złączki od wiązki klapy są na lewym tylnym nadkolu pod wykładziną ( obok modułu parktronica ). Jeśli masz ucięte przewody przy tym gumowym przepuście klapy, to niestety ale będziesz musiał przełożyć kawałek wiązki ze swojej klapy ( wewnątrz samej klapy są też dwie złączki, ale wcześniej wychodzą z wiązki przewody do trzeciego stopu i jednej strony ogrzewania szyby i ten kawałek właśnie będziesz musiał przełożyć ).
      Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
      Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• bdhpl
        Classic
        • 2011
        • 20

Wymieniłem klape, ale mam problem. Stara klapa po pierdyknięciu (tylko lekko ją zagieło w sumie do wyszpachlowania)
        Wystaje poza lampy. Jak mam cholere pchnąć do przodu samochodu żeby lampy zgrywały się z klapą?

Komentarz

• kowal 2002
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 5161

bdhpl, a na górze jest OK czy też odstaje do tyłu? Jak na górze jest OK to możesz spróbować ruszyć na bolcu od zamka ( tym na progu załadunkowym ), tylko wkręć najpierw te gumowe bolce na rogach klapy ( żeby się na nich na razie nie opierała ).
          Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
          Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

Pracuję...